Begin

Posted on dec 15, 2014 in Jezelf leiden

BeginSinds twee jaar is er een woord dat mij begeleid gedurende het jaar. In plaats van goede voornemens.

Een woord dat richting geeft aan mijn denken en doen. Dat blijkt goed te werken. Soms verdwijnt het woord een tijdje uit mijn gedachten, maar als het erop aankomt is het er altijd weer.

Het afgelopen jaar was het woord Moed. Ik bedacht dat net na kerst 2013. Op dat moment kon ik niet weten waar ik dat allemaal voor nodig zou hebben. Ik wist alleen dàt ik het nodig zou hebben.

Op hetzelfde moment nam ik een ander besluit; minder werken om een eigen bedrijf te beginnen. Dat aanvragen was voor mij een grote stap. Altijd voltijds gewerkt en eigenlijk nooit gedacht dat ik als ZP-er zou willen werken.

Dan hoor je vaak aan het eind van zo’n verhaal “and the rest is history”, maar niets is minder waar. Het begint pas. Officieel ben ik al eigenaar van een bedrijf sinds april, live met een echte website sinds juli, en toch voelt het alsof ik nog ga beginnen.

Ik nam en kreeg de tijd om te spelen, te ontdekken, te leren. Dat deed ik erbij. Aangezien ook vrouwen maar één ding met volle aandacht kunnen doen, was het tijd om mijn baan op te zeggen. Het besluit nemen was zo gedaan. Wat het betekent echt beleven, daar ben ik nog wel even mee bezig. Na 18 jaar werken, waarvan 16 jaar bij één organisatie, heb ik ontwenningstijd nodig. Het gevoel dat je iets moet, van of voor iemand, langzaam maar zeker loslaten. Er zijn dagen dat het lukt.

Dus in januari begin ik. Weer. Aan een nieuw jaar en met een nieuwe vorm van vrijheid. Het woord voor 2015 is Begin. Wat er ook gebeurd, ik zal aan veel dingen beginnen. Veel dingen voor de eerste keer doen en beleven. En hoewel ik geen idee heb hoe 2015 eruit gaat zien, heb ik er ongelooflijk veel zin in!

2 Comments

 1. Lindsie
  29 december 2014

  Dank je wel, Roy. Fijn om te lezen dat je meeleest!

 2. Roy
  29 december 2014

  Dag Lindsie, ik heb enorm veel bewondering voor je moed en wens je veel succes bij alles wat je al onderneemt of nog gaat ondernemen. Het is leuk om te mogen volgen wat je allemaal doet, en vooral hoe! Ik wens je een geweldig Begin 🙂
  Roy

Leave a Reply