Het diepe

Posted on nov 17, 2014 in Jezelf leiden

SpringInHetDiepeNog steeds kan ik me er niets bij voorstellen. Na 16 jaar niet meer “naar mijn werk”. Tegelijkertijd kijk ik er enorm naar uit.

De beslissing om ontslag te nemen roept veel verschillende emoties op. Niet in de laatste plaats bij mezelf.

Ik wil heel graag weg èn vind het moeilijk om onder handen werk achter te laten. Het bedrijf en ik zijn wat betreft organisatie- en leiderschapsstijl uit elkaar gegroeid en toch hoop ik op een scheiding in goede harmonie. Het laatste jaar was het eenzaamste van de 16 en toch hoop ik, ergens diep van binnen, op oprechte feedback voor mijn bijdrage.

Het zegt vooral veel over mij. De waardering is er in grote getale van al die mensen waar ik de loop van de tijd mee heb mogen samenwerken. En toch knaagt het dat shareholders belangrijker zijn dan stakeholders. Dat marktaandeel meer aandacht krijgt dan medewerkers en klanten. In mijn opinie dan.

Uiteindelijk komt het neer op het gevoel gefaald te hebben in het werkelijk contact maken met de mensen die het bedrijf aansturen. Ik heb het geprobeerd en op een zeker moment ook weer opgegeven.

Dus de paradox die ik nu leef gaat over het verlangen dat uit te dragen waar ik in geloof en het onbehagen van het mislukken van precies dàt binnen het bedrijf. Het klopt dus wel, deze beslissing.

2 Comments

 1. Lindsie
  19 november 2014

  Dank voor je bericht, Dave! Fijn om te lezen dat het goed gaat met je agenda 🙂

 2. Dave Zuuring
  19 november 2014

  Dag Lindsie,

  mooi quote, “Spring altijd in het diepe”….. mooi veelzeggend artikel is dit ook…. ik vind het pijnlijk om te lezen dat je het afgelopen jaar eenzaam hebt gevoeld, ik genoot juist van je aanwezigheid!

  Reden dat ik even hier langs kwam om je vooral te bedanken voor je super fijne tip. Je weet genoeg als ik zeg: “het gaat goed met de agenda!”.

  Mooi artikel dit…. vooral je slot zin…..

  //Dave

Leave a Reply