Hoezo, “Praat eens met Lindsie”?

Posted on mei 9, 2017 in Jezelf leiden, Vakmanschap

Praat eens met LindsiePraat eens met Lindsie. Hoe kom ik erop?!

Nou, zoals dat gaat met uitspraken en bijnamen, heb ik het niet echt zelf bedacht. Half slapend in de taxi (op weg naar huis na een business trip) bedacht ik dat dat vaak door anderen gezegd werd. Als iemand me belde was dat vaak de eerste reden die ze gaven; “Die en die zei dat ik eens met jou moest praten.” De doorverwijzer was dan meestal een (ex) teamlid of een directe collega. Mensen waar ik regelmatig mee in gesprek was. Dat was zelfs zo met teamleden die inmiddels allang een andere functie hadden of buiten het bedrijf aan de slag waren gegaan.

En eerlijk is eerlijk, ik vind het heerlijk! De variatie in mensen, de verschillende rollen en dus perspectieven, de veelheid aan onderwerpen. Nieuwsgierig en leergierig als ik ben, is dat natuurlijk geweldig. Het werkt eigenlijk altijd, behalve als mijn gesprekspartner een heel negatief mensbeeld heeft of niet bereidt is naar zichzelf te kijken. Door een OEN-ige (Open Eerlijk Nieuwsgierig) houding ontstaat er een waardevol gesprek, waarin ik passend bij de persoon en het onderwerp mijn kennis en ervaring mag delen. Het is sparren, mentoren en het bieden van houvast. Er is altijd wel iets uit mijn rugzak dat van toepassing is. Een filmpje, een goede tekst of een ervaring uit mijn eigen loopbaan.

Ik heb de gesprekken ook altijd zelf opgezocht. Met name richting het management. Omdat ik wilde snappen wat ik zag en ervoer. En om (volgens mij) interessante informatie en ontwikkelingen te delen. Niet omdat ik de waarheid in pacht heb, maar omdat ik geloof dat we die waarheid vinden als we het erover hebben.

Het is voor mij dus volstrekt logisch dat ik mijn bedrijf Praat eens met Lindsie noem. Ik doe wat ik het liefste doe, tenslotte.

En de toevoeging Over Leidinggeven is ook logisch. Uit ervaring weet ik wat het betekent om leidinggevende (van een team) en manager (in een staffunctie, zonder eigen team) te zijn. Ik weet hoe het voelt, wat de dynamiek kan zijn en welke uitdagingen je tegen komt. Ik weet daardoor ook dat het een vakgebied is waarin nog een wereld te winnen is! Ik geloof dat als we beter gaan leidinggeven en managen, dat betere resultaten en blijere mensen zal opleveren. Het gaat over impact. Want of je het weet of niet, leuk vindt of niet, je hebt impact. Ik vind het belangrijk dat die impact goed is voor jou, de mensen om je heen en de organisatie als geheel.

Wil jij ook met mij in gesprek? Een kennismaking is zo geregeld. Hier lees je alvast wat je mag verwachten als we in gesprek gaan.

Bel me op 06 51 40 40 37.

Of stuur een email naar info@praateensmetlindsie.nl

Leave a Reply