Ik ben ervan overtuigd dat leidinggeven gaat over de balans tussen het leidinggeven aan jezelf, anderen en de organisatie.

Het is mijn missie dat meer mensen gelukkig aan het werk zijn.

Ik was het meest gelukkig aan het werk als ik snapte waar mijn werk aan bijdroeg, als ik ruimte kreeg om mijn kwaliteiten in te zetten, als er voldoende uitdaging was en als ik het gevoel had dat mijn bijdrage gewaardeerd werd.

Toen ik net begon met werken was er een sterk gevoel van samen dingen voor elkaar krijgen. De energie en dynamiek op een verkoopbinnendienst is er één van urgentie. De klant is heel dichtbij en als die tevreden is, voelt dat goed. Dan heb je samen of alleen dingen voor elkaar gekregen. Het was volstrekt helder waar ik het voor deed en wat mijn aandeel in het geheel was. Snappen waarom en voor wie we dingen doen is voor mij sindsdien cruciaal.

De leidinggevenden in het begin van mijn loopbaan zijn van grote invloed geweest op de stappen die ik heb gezet en de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Het feit dat er vanaf het begin serieus naar me geluisterd werd, dat mijn ideeën ruimte kregen en ik me veilig genoeg voelde om dingen te proberen, is iets waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Mijn eerste twee managers verstonden de kunst om goed leiding te geven aan anderen. Dat dat niet makkelijk is heb ik later zelf mogen ervaren. Gebaseerd op mijn ervaringen met hen, durfde ik het aan om zelf aan leidinggeven te beginnen.

Toen ik een artikel las over Dienend Leiderschap vielen er veel puzzelstukjes op hun plek. De manier waarop ik leidinggeven had ervaren en zelf vorm wilde geven had een naam! Robert Greenleaf schreef dat een goede leider te herkennen is aan het aantal leiders dat zich rondom hem of haar ontwikkelt. Dat klopte met mijn ervaring.

Door zelf leiding te geven, heb ik mezelf heel goed leren kennen. Door steeds bereid te zijn naar mijn eigen rol en aandeel te kijken, leerde ik dat dit cruciaal is voor een leidinggevende. Inmiddels was ik begonnen aan de leergang Dienend Leiderschap en daarin vatte Dick van Putten het krachtig samen. “Het begint met mij, maar het gaat niet over mij”. Dat is sindsdien mijn motto.

Doordat ik zelf langzaam maar zeker meer en meer de balans vond tussen mijzelf, anderen en de organisatie, ging ik dat ook van anderen vragen. Een bij tijd en wijle zeer frusterend proces. Binnen mijn eigen team probeerde ik dat gesprek zo open mogelijk te voeren en dat leidde net zo vaak tot mooie dingen als tot nog meer gedoe. Met name in het contact met collega’s uit andere delen van de organisatie heb ik me soms erg alleen gevoeld. Alsof ik toch echt de enige was die er op deze manier naar keek en mee omging.

Al deze ervaringen samen hebben geleid tot het Manage met Impact model. Het geeft op een eenvoudige wijze helderheid over hoe de balans tussen leidinggeven aan jezelf, anderen en de organisatie ervoor staat.

Wil je weten waarom mijn bedrijf Praat eens met Lindsie heet? Je leest het hier.

Tijd om kennis te maken?

Bel me gerust op 06 51 40 40 37.

Of stuur me een bericht. Je krijgt altijd antwoord.

Manage met Impact model