Nieuwe dingen doen

Posted on mei 10, 2018 in Vakmanschap

Welding UniversityDe komende tijd gaat er hier, in mijn nieuwsbrief en op mijn website, wat veranderen. Ik ben namelijk een nieuw bedrijf aan het oprichten en wat dat met mij doet wil ik delen als achtergrondverhaal.

Het gaat nog steeds over leiderschap en de drie aspecten waarover het steeds gaat als je impact wilt hebben. Alleen nu vertelt vanuit mijn eigen praktisch perspectief, het feit dat ik het zelf aan het doen ben. Ik ben intensief aan het werk met die nieuw te bouwen organisatie, de voorlopig nog enige ander die daar bij betrokken is en natuurlijk met mezelf.

Nieuwsgierig geworden? Gelukkig! Blijf dan meelezen de komende tijd. Als dat niet zo is, dan wil ik je bij deze bedanken voor je aandacht de afgelopen tijd.

Wat is dat nieuwe bedrijf?

Op dit moment werk ik samen met mijn vader aan de oprichting van Welding University. Daarmee willen wij een organisatie neerzetten die MKB maakbedrijven helpt met het op peil brengen en houden van vakmanschap in hun organisatie. Als je al langer mijn nieuwsbrief leest zal het woord vakmanschap je bekend in de oren klinken en weet je ook dat mijn vader al eerder hoofdrolspeler was in een blog. Afgelopen winter is er ruimte ontstaan om dat onderwerp te gaan zien als een kans. Een kans om een bedrijf dat een verschil maakt omheen te bouwen. Een bedrijf dat kennis en kunde over lassen in de breedste zin deelt en (blijven) leren op de werkvloer als focus heeft. Daarmee bieden we een oplossing voor MKB bedrijven die het vakmanschap in hun organisatie naar een hoger plan willen tillen en tegelijkertijd zoveel mogelijk tijd aan het werk willen besteden.

En ik zou ik niet zijn als er niet een breder perspectief aan ten grondslag ligt. De eerste in dat brede perspectief is mijn vader. Hij wil heel graag zijn in 50 jaar verzamelde kennis en kunde delen met de vakmannen en -vrouwen van vandaag en morgen. Met pensioen kan ook in deeltijd. Dat laat hij al vijf jaar zien. Wij zien dat er meer vakmensen zoals hij zijn. Fulltime werken hoeft niet meer, maar de mogelijkheid om met enige regelmaat hun kennis en kunde te delen grijpen ze graag aan. Hoe mooi zou het zijn als we daar ruimte voor kunnen bieden?

Verder lees en hoor ik veel over automatisering en robotisering, afname van het aantal werkenden en vooral van de mensen die met hun handen willen werken. Als het zo is (en volgens Maarten van Riemsdijk van Saxion is dat zo) dat we hard op weg zijn naar één werkende op drie gepensioneerden, dan moet er wat gebeuren. Dan wordt er van de mensen die het werk doen meer en diverser vakmanschap gevraagd dan ooit te voren. Inclusief de kennis en kunde om met die automatisering en robotisering om te gaan. Want alleen dan kan de gewenste productiviteit gehaald worden. Niet harder werken, of met meer mensen, maar slimmer werken met de mensen die er nu zijn.

Onze droom heet Welding University en wij zijn van plan in de loop van de tijd alle expertise te vertegenwoordigen die bij lassen komt kijken. In 2022, het jaar dat mijn vader 75 wordt, zijn wij de onafhankelijke partner voor MKB maakbedrijven als het gaat om vakmanschap op alle niveaus.

Volgende keer: Hoe het begon. Heb je ondertussen vragen of ideeën die je wilt delen? 

Bel me gerust op 06 51 40 40 37.

Of stuur me een bericht. Je krijgt altijd antwoord.